Noen gang lurt på hvordan en finner fiskeplasser? les denne og jeg håper du skjønner mere hvordan jeg tenker når jeg leter etter plasser for og fiske!

Jeg sitter ofte og ser inne på diverse fiskeforumer og grupper på facebook og et spørsmål som jeg ofte ser dukker opp så er det at folk spørr etter fiskeplasser. Det som er, er at det veldig lett og finne sine egne plasser og for meg så er det noe av  spenningen ved fiske og se ut plasser med hjelp av google maps og gulesider. For og se på selve området er det google maps som stort sett er best for og se ut et område. For den andre viktige delen av en fiskeplass som er   dybden har jeg et ekstra vindu oppe med Gulesider sin sjøkart funksjon som gir meg et lite overblikk over ca hvor dypt det er og hvor skrenten ut mot dypere vann er.

Nå som våren er i full sving her sørpå så er det jo også børstemark tid! Børste marken finner en i  grunne bukter hvor det er sand/mudder bunn og gjerne med litt spredte grus områder og å dybder fra 20 cm til 5-6 meter så dette er hva jeg skal se etter nå.


Det første jeg altids ser ut er hvor jeg kan reise og for meg uten bil lappen så begrenser det seg stort sett til buss og tog.

Det neste jeg anbefaler og skjekke ut det er vindretningen som er meldt den eller de dagene en tenker og fiske. I mitt tilfelle nå så tenkte jeg og reise ut og fiske sjøørret, sjøørreten trekker alltids mot de stedene hvor vannet varmes opp fortest på denne tiden og det er i grunne bukter hvor vinden kommer inn og dette er også områdene hvor det er børstemark.

. Når det kommer til område så er det Halden som ligger enklest til for meg for med litt flaks kan Pappa kjøre meg ut til plassen jeg skal finne mens jeg skriver dette.


Været er den viktigste faktoren for hvor jeg leter etter fiskeplasser og det en bør tenke på er at vinden blåser overflate vannet som er varmest mot land så da leter en etter steder hvor en ser at vinden presser inn grunnere bukter som har større områder hvor det er 2-6 meter.


Vær varsel for denne helga.


Lørdag22.03.2014

kl 1–7

Delvis skyet. Gjelder for: kl 1–7*

0 mm

Lett bris, 5 m/s fra sørvest*Lett bris, 5 m/s fra sørvest
  kl 7–13

Regn. Gjelder for: kl 7–13*

1,1 mm

Lett bris, 5 m/s fra sørvest*Lett bris, 5 m/s fra sørvest
  kl 13–19

Regn. Gjelder for: kl 13–19*

1,6 mm

Laber bris, 7 m/s fra sør-sørvest*Laber bris, 7 m/s fra sør-sørvest
  kl 19–1

Skyet. Gjelder for: kl 19–1*

0 mm

Lett bris, 4 m/s fra sør-sørvest*Lett bris, 4 m/s fra sør-sørvest
Søndag23.03.2014

kl 1–7

Delvis skyet. Gjelder for: kl 1–7*

0 mm

Svak vind, 3 m/s fra vest*Svak vind, 3 m/s fra vest
  kl 7–13

Regn. Gjelder for: kl 7–13*

0,9 mm

Lett bris, 4 m/s fra sør-sørøst*Lett bris, 4 m/s fra sør-sørøst
  kl 13–19

Lettskyet. Gjelder for: kl 13–19*

0 mm

Lett bris, 5 m/s fra vest-sørvest*Lett bris, 5 m/s fra vest-sørvest
  kl 19–1

Klarvær. Gjelder for: kl 19–1*

0 mm

Svak vind, 3 m/s fra vest-sørvest*Svak vind, 3 m/s fra vest-sørvest
Vinden er meldt og for det meste komme fra sør-sørvest og da finner en plasser på nordøst siden og her ser dere første bukten jeg fant som vinden presser inn ved.  

FISKEOMRÅDET 
zoom inn og se i torpbukta, skriverøya og langholmen. 
https://www.google.no/maps/@59.0635128,11.4216802,3146m/data=!3m1!1e3Når jeg så har funnet en sånn her bukt så zoomer jeg inn og ser hvordan det ser ut langs land og det en ser er at det er sand/grusbunn med flere mindre brygger og svaberg og stå på.

Neste delen er og åpne gulesider sitt kart og finne igjen samme plassen noe som stort sett bare tar noen få minutter og dette er for og se hvor dypt det er og der en ser grønne områder på kartet det er alltids sand/mudder.

Dybdekart over plassen


Gulesider sin kart funksjon har også en annen mulighet som er grei og bemerke seg Vis på kart

 • Tegn og mål

  • Sett punkt

  • Mål distanse

  • Mål areal

Denne menyen ligger øverst til høyre på selve kartet og trykk på Tegn og Mål. Nå kan en se ut hvor dypt en kommer til i fra land og ved sjøørret fiske er det lite vits og finne steder en kommer til noe dypere en 10 meter.

Jeg har bare for og vise tegnet opp en strek på 35 meter som er et normalt kast for meg med woblere og småsluker. Da ser en hvilke området en klarer og fiske av. Da ser en at innen for kastehold stort sett over alt har jeg vann som ligger på 2-8 meter ca som er en bra dybde og for og finne sjøørret hele året.

Så nå har jeg funnet 1 spennende område som jeg får se om jeg kommer meg ut til. Neste ting som er smart og gjøre er og se etter flere spennende steder innen for gå avstand fra første stedet en finner for noen ganger så finner en kanskje ikke fisk i den bukta eller det viser seg at man ikke kan fiske av hele bukta på grunn av tett skog, gjerder, våtmarks områder eller ja generelt sett noe kan dukke opp som gjør plassen ubrukelig. Da gjelder det og ha en reserve plan.

Siden vinden kommer fra sørvest så følger jeg fjorden innover og ja kort unna ser jeg 3 bukter til som alle skiller seg litt ut men fremdeles ligger på den siden som vinden presser i mot og derfor burde ha varmere vann og sikkert noe børstemark.  

Et annet lite triks er og sammen ligne bildene fra google maps med gulesider sine satelitt bilder for noen ganger er gulesider sine bilder bedre og noen ganger er det motsatt.


Gulesider satelitt bilde    Google maps som en ser her så er det stor forskjell og det er noe og tenke på og noe av årsaken til at jeg bruker begge to en del.


Så nå er det bare for meg og høre med Pappa om det er mulig og få til og bli kjørt ut til en av de her plassene. Ellers kan en bare høyre klikke med musen på google maps så får en muligheter for og få vei beskrivelser for bil, ruteplanlegger for buss eller rett og slett korteste veien og gå. Google maps har alle muligheter der men skulle likt om de hadde et dybdekart også, men hvem vet kanskje det er på vei alt!
Så skittjakt på nye fiskeplasser!