Snelle kystmeite


Her kommer det mest på hva man skal fiske og hvor.

Torsk og sei. Her kommer det mye på størrelsen til fisken. Til vanlig kystmeite etter disse artene holder en snelle som tar 150 meter med 0,40 og som merke jeg foretrekker da så er det bare Shimano sine sneller jeg har mye erfaring med og dem holder lenge og er gode og kjøre fisk på! sneller som tar 150 meter med 0,40 er stort sett i størelsen 4000 og større, men til kystmeite er det en stor fordel at den har en baitrunner funksjon som gir deg en mulighet til og frikoble spolen sånn at fisken bare kan dra av gårde når den biter. Det er veldig sjekt når man bruker flere stenger for da trenger man ikke og være redd for og miste stanga viss det biter på flere stenger på engang som skjer ganske ofte! 

Rødspette og flyndre: Her trengs det ikke noe kraftig skyts for ingen av flyndrene eller rødspettene man får har noe skikkelige utras. Her holder det lenge med 100 meter 0.40 så sneller i størelsen 4000 er akkurat perfekte til dette fisket. 

Småhai og havmus: Her er det en del lengre kast men ikke regn med utras så sneller i størrelsen 4500-5000 er passe til dette fisket i alle situasjoner. Man bruker stort sett 0,45 så derfor man trenger en snelle i den størelsen, men ved fiske med multi sene som fireline holder en 3500 og 4000. 

Kveite: Her er man avhengig av en god snelle som tåler lange utras noe som gjør at det er viktig og ha mye sene på snella. Her brukes det mest 6500-10 000 sneller som tar 300-500 meter med 0,45 sene. Her er det veldig viktig med en god kvalitets snelle så ikke spar på pengene til kveitesnellen din! Da kan du fort stå der uten skikkelig brems eller god nok sveiv som gjør at du ikke får inn sene og dermed mister både fisken og kanskje senen din også. 

Pigghå og skate. Her er det stort sett lange kast og tungt fiske så her bruker man stort sett samma type sneller som til kveita. Så sneller i størelsen 6000-8000 duger fint her så litt mindre sneller en til kveita for skatene og pigghåen har ikke de samma utrasene. Her går det mest i 0,50 for begge artene er mestre i og slite sene på grunn av tenner og ru hud.