Kystmeite etter rødspette, sandflyndre og skrubbe


Her står det om tips og triks for flyndre fiske! 

Kystmeite etter flyndrene er ikke noe vanskelig på noen måte siden flyndrene ikke er veldig kresne i agn eller hvordan man presankterer agnet på bunn men pulley tackel , glidenes og paternoster takkel takkel er klart best. Bruk gjerne 2 forskjellige tackler på 2-3 stenger for og finne ut hva som gjelder den dagen. Noen dager velger nemlig fiske og jakte mere på småfisk og da har den mest øyene med seg for og se oppover men er den mere ute etter reker, kutlinger muslinger vil den bruke mere tid på og høre etter ting som er på bunnen. 
Når jeg kystmeiter etter flyndrene så velger jeg ofte vanlig slangebly for og bruke strømmen mest mulig til og holde litt fart i agnet med for da fisker man av større områder og fisken finner agnet mye fortere! Som agn velger jeg stort sett reker og sildestrimler men det meste av fiskestrimler vil fungere fint. Et annet agn som ofte utfisker alt annet er blåskjell men og fiske med blåskjell er ofte vrient og veldig klissette, blåskjell sitter også dårlig på kroken. 
Atraktorer er en stor fordel ved alt av flyndrefiske for dem bruker mye synet og er meget nysgjerrige på alt som skiller seg ut! Så ikke vær redd for og bruke flere sterke farger eller ha mange perler på engang forran kroken. Noen bruker opp mot 10-20 cm med perler forran kroken og får mye fisk på det, selv velger jeg og bruker 2-6 cm for synes ikke det er noen tydelig forskjell på anntall fisk med mere en det. 
Plassen man velger ut for og fiske flyndre steder med sandbunn og gjerne med litt varierende dybde og strømforhold, litt grus og småstein gjør ingen ting så lenge det finnes flekker med finere bunn hvor flyndrene kan grave seg ned. Dybden bør ikke være for dypt men fra 4-20 meter er standar dybde som det alltids finnes flyndre på så lenge det er sandbunn. 

Min favoritt plass for flyndre er her verket ved svelvik