Kystmeite del 1


Tips og triks for kystmeiteren 

Dette er vel den mest alsidige fiskemetoden vi har i værden for den omfatter alt av agnfiske i sjøen, Men kystmeite blir for det meste bare brukt om agnfiske i fra land og det er den delen jeg også vil beskrive mest.  
Ved kystmeite kan man fiske etter alt som man klarer og komme ut til fra land og det er egentlig nesten alle arter som finnes i Norge. Det er jo selfølgelig ikke alle arter det er like lett og komme i kontakt med så dette fisket kan ofte kreve en del kunskaper om de forskjellige artene man jakter på for og klare og få dem. Når man først har lært seg om de forskjellige artene er det skjeldent vanskelig og finne ut hvor man bør fiske og hvilke sanser de artene man jakter på bruker i jakt for og kunne stimulere dem til hugg. Hvordan kystmeite man velger går mest på hvilke arter man håper på og klare og fange men torsk, rødspette, sandflyndre, skrubbe er vel de artene som det er lettest og fiske etter for de artene er dem det ofte er flest av på mange steder. Ved kystmeite etter torsk bør man velge stenger i 10-13'' lengden med kastevekter opp mot 100 gram og til agn er reker, sild og makrell gode valg som vil gi fisk, men børstemark er også et meget godt alternativ! Bunntypen bør være av typen hardbunn som grovstein/fjell hvor det finnes mye småfisk og krabber. Dybden er egentlig ikke så nøye for torsken trives godt i fra 50 cm til 100 meters dyp. Dette gir ganske mange plasser! På vårparten vil man også ha bra fiske over sand/mudderbunn for her vil det være børstemark sverminger og torsken vil være i området en god stund etter! 
Til flyndrene er det stort sett sandbunn med litt blanding av grus og småstein som gir mest og størst fisk men mudderbunn kan det også være en del fisk på. Her kreves det ikke så tungt utstyr men for og klare å fiske av større områder bør det fremdeles bruke 10-13'' stenger. Agn som fungerer bra her er fiskestrimler, fiskebiter, børstemark, mark og reker som skal serveres på bunn men litt over bunn kan noen ganger være effektivt. Kan ofte være smart og variere agntypen for noen ganger er det mark, børstemark som er best og andre dager kan det være reker eller fisk som fisker best. Stort sett vil fiskestrimler og børstemark være best på rødspette og piggvar mens sandflyndre og skrubbe stort sett tar det meste. Jeg liker godt og fiske litt aktivt sånn at jeg flytter agnet med 1-10 min mellom rom etter hvor bra det biter og om fisken er samlet eller mere spredd. 
Det meste av agntackler vil fungere fint på disse artene for ingen av dem er serlig vriene og få til og bite.