Kystmeit del 2


Hva er kystmeite? Her får du svaret! 

Kystmeite er et samlet begrept for agnfiske i sjøen og det inneholder alt i fra og sitte på brygga en sen sommer dag med reker eller duppmeite med sild/brisling etter makrell og sjøørret og helt til tungt fiske etter torsk,kveite lange og brosme i fra land med stenger på 13-16 fot med sneller i 10 000 størrelsen og flere hundre meter 0,50. Kystmeite eller surfcasting som det kalles i andre land er en en sportsfiske metode som startet i England som etter vært kom til Norge med Engelske folk som skjønte at kystmeite kunne være veldig interresankt her på grunn av vår lange kyst og våre mange arter. Kystmeite er et sportsfiske for alle som alle kan bedrive over alt langs vår lange kyst. Kystmeite er en glimrende sportsfiske metode for alle uansett hvilken nivå man er på innen annet sportsfiske og den store fordelen ved kystmeite er at det ikke finnes begrensninger omtrent på hva man kan fiske for det går mere på hvor mye man vil legge inn i det og hvor flink man er til og lære og sette seg inn i nye ting. 
De enkleste og mest vanligste artene og nå under kystmeite er rødspettetorsk, sandflyndre og skrubbe men så fort du kommer deg nord for vestlandet vil hågjelsvarthå og kveite bli vanligere. 
Kveite tatt under kystmeite Storlaksen med torsk
Kystmeite utstyr man gjærne bruker er fiskestang og  Snelle.
Kystmeite bruker kasteteknikk og fisketeknikk som er litt spessielle.
Mine beste turer! :stortorsk på stortorsk i fra land!Kveite i fra land! Havmus og kloskate på engang!  kystmeite etter rødspette og andre flyndrer,
Alle fiskestengene uteKystmeite i nydelig vær