Fiskerapport siden sist


Dere vil ikke tru hva dere ser..... Jeg har skrevet et nytt blogg innlegg med litt bilder og sånt fra fjor høst og fram til våren i år.

 

Hva jeg surrer med om dagen siden jeg ikke får gjort noe med nettsiden!

Jeg har i værtfall ikke sluttet å fiske men heller bare sluttet og skrive om fiskingen jeg gjør uten at jeg egentlig har noen grunn... Jeg har bare ikke gjort det når jeg har tenkt på det og utsatt det og utsatt det i det udenlige!

Jeg har blitt lat og kondisen ekke hva den var.... Ikke alltids å lett for meg og få ræva ut av døra når det er ca 4 km en vei å gå til plassene mine for fiske i sjøen.

Må jo ikke glemme alle de dumme unnskyldninger jeg finner for å ikke gå ut.... for mye vind og for lite vind, for kaldt og for varmt, sliten, støl, trøtt sovet for lenge sovet for lite...... Jaja dere har vel sikkert gjort det samma selv noen ganger? Funnet dummet unnskyldninger for å heller sitte i soffan og se på film og drama på facebook.

Så kort sakt har blitt mindre og mindre fisking.....

Men de turene jeg har hatt har til gjengjeld vært lengre så i stedet for 3-6 timer pr tur er det nå skjeldent at jeg er ute mindre en 10 timer av gangen!

Noe av det kule jeg synes ser at sjøørret bestanden ser ut til og øke! Jeg ser bare mer og mer sjøørret over alt!

Torsken er en annen historie for som jeg husker det var den en pest og en plage ofte når jeg fiska ørret i sjøen men nå ser jeg ikke torsk omtrent lengre.....

Jeg gjorde flere forsøk i fjor høst og vinter å fikk litt torsk men det var latterlig lite.... Når jeg var liten drittunge som fløy over skogen her måtte jeg stort sett gi meg med å fiske etter en stund for sekken ble for tung.... Kan angre nå på at jeg ikke satte mer ut av torsken jeg fikk da selv om jeg stort sett satte ut over halvparten av torsken jeg fikk opp.....

 

Kan begynne med sjøørret sesongen som er fra oktober til mai for meg.

I fjor høst så jeg mye pen sjøørret og så store mengder brisling, ansjos og andre godsaker for sultne ørreter. Jeg trur at overfloden av mat gjorde dem ekstra vanskelige for fisken kom stort sett bare etter uten å bite eller viste 0 innteresse... Det var korte huggperioder på maks 15 min av gangen og så kunne gå nesten en halv dag før jeg så dem igjen... å da var dem like fort borte igjen....

Trur det var 15-16 sjøørret over 45 cm jeg tok med hjem og var vel 2 ørreter under 45 jeg måtte ta med hjem som ikke ville ha overlevd på grunn av dyp kroking. Hvor mange sjøørreter jeg fikk fra 25-40 cm aner jeg ikke men det var ikke få! Hadde flere ganger 7-8-10 små ørreter rundt 30-40 cm jage utstyret på engang!

 

Fikk også en utgytt sjøørret på 70 cm ca som forsiktig ble satt ut igjen og noen andre på 60-65 så er også en del pen ørret der ute!

Så jeg får stort sett fisk vær gang jeg er ute men blir jo en del turer uten fisk også.

Noe nytt og kult jeg eksperimenterte med i fjor var jigg til sjøørreten og det funka faktisk fint enkelte dager hvor fisken var mere forsiktig.

Hvordan laksefisket gikk i år kommer i neste innlegg som jeg begynner og skrive på før dette kommer ut for deg å lese!

Lite hint blir vel ny rekord på anntal sjøørret i Åroselva!