Årets første tur etter sjøørret hvor alt stemte!


Noen ganger så går alt bare riktig på fisketur! Sånn som på søndagen når jeg tok 3 torsk fra 1,5-3,5 kg og 4 sjøørrett fra 1-1,5 kg! Sjøørret fisket kan være bra til tider men jeg føler litt også at jeg burde snakke litt om hvor lenge jeg stort sett er ute pr tur og det blir fort 8-12 timers fiske pr tur jeg har! Og det har til og med vært en del blanketurer etter sjøørret men så har man de dagene hvor en kommer ned og på første kastet og mindre en 3 sek inn det så står man med fast fisk som man kjenner er bra! Denne torsken hadde et utras som ikke lignet på torsk! Det gikk fort og det gikk langt uttover men så var det bare og pumpe den inn. Denne var 3,5 vil jeg gjette men på grunn av en del minusgrader så gjorde jeg tiden dens over vannet så kort som mulig før den fikk lov til og svømme videre på krabbejakt! For i dag var det sjøørret jeg skulle ha til middag! Det hadde jeg bestemt meg for før jeg engang hadde pakket sekken. Sånn ca kl 4 så kommer jeg fram til et sund hvor det er grunt på vær side med en dyprenne som kommer nært land. Når jeg kom dit så tenkte jeg litt på at hvor lite fisk jeg hadde fått på akkurat den plassen med tanke på hvor spennende den er. Rakk og ta 2 kast til etter jeg tenkte det før jeg så at snøret ble slakt! Lynraskt tillslag senere og jeg står med en fin sjøørret på ca 1 kg som har svelget jiggen helt! Jeg får den på land og kaster fort ut på samme sted og kjenner fisk igjen nesten med engang og tillslaget satt perfekt og nok en fin sjøørret litt større en den første kommer etter vært på land. Kunne dette bli noe serlig bedre? Vel ja det kunne det.... 4 kast til og jeg har 2 sjøørret til på land og største var 55 cm og 1,5 kg. Etter dette så har jeg et par kontakter til men ble ikke noe mere fisk den dagen men hva gjør det når en kan reise hjem med fersk sjøørret til middag?