Laksefisket er i gang og jeg åpner sesongen med denne!


ttjj
hT
Da er laksefisket igang for meg og storfisken står på rekke og rad og venter på marken min! Fisk fikk jeg også første dagen! Ikke så liten heller! 15 mai er en hellig dato for mange og jeg er en av de som dette er årets viktigste dag! Sånn som julaften og 1 juni for mange andre! Årsaken til at denne dagen er så viktig for meg er at 15 mai starter laksefisket i min elv som er åroselva viss noen skulle lure! 
De tidligere åpningene jeg har vært med på her så har jeg fått bra med sjøørret og ofte har det vært fin størrelse på sjøørreten første dagene. 
Ja til og med min største sjøørret noen gang er tatt den 15 mai og det var for 3 år siden i 2010 som også var forje åpning jeg fikk med meg! 
NY PERS PÅ SJØØRRET!!!!!! 5 kg og 76 cm!Så ja som vanlig reiser ned til elva den 15 mai og starter denne gangen i fabrikkhølen hvor jeg og Thomas raskt finner ut at det ikke er så mye fisk i enda men siden jeg allerede har fått høre om at det er tatt nygått laks i bedeshølen må vi jo bare ta en titt der. Finner også ut at de har fått flere støinger der så noe fisk var det jo kanskje der! Stille var det der og vi tenker på og flytte oss igjen før jeg kjenner noe velkjent i fra bakevja! Nappingen blir bare tyngre og tyngre og ser at snøret kjærer sakte mot strømmen og kjønner ganske raskt at dette er en bra laks! 
Tillslaget sitter som det skal og fisken går ganske bananas ute i bedeshølen og viser seg flere ganger og har et par ganske heftige utras før fisken blir sliten og det misstenkelig fort... Når jeg får sett fisken litt bedre er jeg ikke i tvil lenger og får fisken inn litt fortere en den selv vil for ser at den er veldig lang og veldig tynn så uten tvil en støing. Hovinga og avkrokingen går smertefritt for fisken og for meg, kjapt bilde og slepper den ut igjen hvor den legger seg på ryggen. Jeg får heldig viss tak i fisken og holder den forsiktig under vann sånn at den får puste litt og da kommer den seg etter noen få sekunder og stikker ut i stor fart igjen! Etter denne blir det kun noen småørret på meg og thomas hvor jeg får en steikeørret ved follestad og Thomas kommer igang litt seinere med sin første åroselv ørret som også er av fin stekestørrelse.  
                      Viss det er noen spørsmål angående fiske i åroselva så skal jeg prøve og forhånds svare på dem litt her.
FISKEPLASSER: Nedre Åroselva Fluefiske i Åroselva  Dette er en typpisk flom elv og er stort sett mark og spinner som er best uansett og det litt for at det man får fisket med over alt og får fisket over alle plasser på en best mulig måte. 
Fiskekort fåes kjøpt på Esso sætre, Åros hårstudio (samma bygg som Rimi bare ovenfor) og Inatur åroselva