Årets første!


Kjapp sjøørret tur med årets første sjøørret! 

Denne store begivenheten fant sted i går når jeg var på min 2 tur til et nytt området som jeg mente skulle være bra for sjøørret, noe det er masse av der! Et problem med dem bare... 
De er forbanna små og noe serlig med større fisk virker det ikke som det er der enda... 
Jeg starta med og sette meg på den brygga jeg var borti mest sjøørret sist jeg var der og kasta litt med sluker før jeg hivde marken ut og det skjer ingen ting på en times tid så begynner heller og fiske meg uttover og litt rundt før jeg kommer tilbake til en brygge som ligger noe lengre ut og hvor det er noe dypere. 
Fisker der en stund før jeg finner ut av at jeg kunne jo ta noen kast etter torsken mens jeg venter på at ørreten skal bli sulten. 
1 Kast hvor sluken får synke på stram line og sveiver 3 runder når sluken treffer bunn. Ja da skjønner dere sikkert hva som skjedde og etter en fin kamp med en passe sprek småtorsk kunne jeg løfte den opp for en kjapp fotografering. 

Etter denne sitter jeg kun en liten stund til før jeg fortsetter med og fiske meg rundt etter sjøørret og etter vært finner jeg ut hvor alle hadde gjemt seg! De sto samlet på et lite sted mellom noen brygger og land hvor det var kanskje 1 meter dypt og var en 8 sjøørret som sto på den flekken! Bare veldig synd at største kanskje var 25 cm........ 
Så da fisker jeg meg bare litt innover mot elveutløpet for sola hadde gått ned og det begynte mørkne litt når det ut av ingen ting dukker opp en mye større ørret en alle jeg har sett i det området noen gang! 
Den følger etter et par ganger og bommer på sluken flere ganger til jeg bytter til en litt mindre sluk som jeg sveiver litt saktere og når da sluken nærmer seg der jeg ser den står og lurer gjør jeg 4 raske sveiv og bråstopper og lar sluken synke litt og da legger jeg merke til at fisken ser sluken min en 4-5 meter lengre bort og da setter den bare fart og knuser sluken og røsker omtrent stangen ut av hånda! Ja det var det for etter at den var kroka prøvde den ikke og dykke eller stikke av men sprella heller i overflata til jeg gikk lei og løfta den opp. Den gir seg ikke med og sprelle før den faller av og da ser jeg at kroken har rivd ut nesten hele øye dens og den blør ganske tydelig fra såret. Den fikk noen kakk i hue for trur ikke den hadde klart seg uansett og der den sprella seg av landa den rett på bettongen og ikke på posen jeg prøvde og finne fram for og kroke den av på...... Men sånn er det noen ganger og jeg setter aldri ut igjen fisk jeg ser blør..... Ja jeg kunne nok ha hatt posen i lomma og vært raskere med og kroke den av så ville den nok ha klart seg men ting gikk litt trekt og kamra var ikke i den lomma jeg mente det skulle være og litt sånt så da blei den med hjem. Den er nok litt under minstemålet men hadde aldri overlevd lenge! 
Ja det var det for denne gangen nå skal jeg opp og spise den ørreten før jeg tar en ny tur til enda et nytt område jeg vil teste ut!