fisketurer sommeren 2012


Denne sommeren er jo mer eller mindre over og har ikke fått skrevet no serlig om fisket dette året men jeg har ikke fisket noe mindre en vanlig men bare hatt mer arbeid med denne siden en jeg først hadde trudd og først nå skjønner jeg hvor mye arbeid det er! Denne sommeren er jo mer eller mindre over og har ikke fått skrevet no serlig om fisket dette året men jeg har ikke fisket noe mindre en vanlig men bare hatt mer arbeid med denne siden en jeg først hadde trudd og først nå skjønner jeg hvor mye arbeid det er! 
Starta jo fisket i namsen som vanlig og da på nedre medjå valdet men det var ikke serlig givende men var ikke så mye fisking heller på grunn av eksamer og skolearbeid men på de 20 dagene jeg fiska på kvelden og morran så jeg ikke laks og kjente jeg bare 1 fisk men det kan ha vært støing også for det var tidlig så namsen skuffer enda et år.... Nå er jo ikke nedre medjå valdet kjent som et bra vald men et av de dårligere etter hva jeg fikk vite av en eldre lokalkjent som hadde fiska i namsen hele sitt liv og det synet han ga meg stemte godt med hva jeg selv opplevde også! 
Så fort jeg kommer sørover til her jeg er i fra så hadde jeg 6 turer i åroselva med 7 sjøørret og 2,5 og 2,0 var dem største og 2 andre over kilon resten var rett under kilon og ned mot 500 gram. Etter det var det opp på hytta og det betydde 1 ting STORABBOR! Og selfølgelig noen pene ørreter men dem var ekstremt vanskelige i år men 20 grader ned til 6 meter ca kan sikkert ha mye med den saken og gjøre. Jeg satsa 1 liten kveld på storabbor over en grunne jeg trudde det kunne være litt stor abbor rundt og første 10 min med fisking får jeg på no bra som drar med seg litt sene og kjemper hardt hele veien til jeg omsider får den opp i hoven for og finne ut at kamra og vekt ligger på land..... fossror inn til land og får tatt et kjapt bilde før jeg setter den ut igjen og gir meg for kvelden. tipper vekta på 1,5. 
Tar ikke lang tid før jeg er uttpå dagen etter men da får jeg bare fylt opp noen poser med krepseåte men klarer et par fine ørret også neste dagene før jeg blanker en stund i åroselva men sånn er det i den elva når det ikke er noe serlig med vann. 
Neste gang jeg er i det vannet så tar jeg en runde med lillebror på samme grunnen for og se om man kan lure noen store på jigg og ganske raskt etter at jeg lærer lillebror hvordan og fiske med jigg mister han en ganske bra abbor før jeg får noen fine på 400-700 gram. Før det plutselig svarer tungt der nede i dypet og lurer lenge på om jeg har fått på en bra ørret for den bare raser ut! Den stopper ikke heller men setter opp farten! Etter vært må den jo gi etter og jeg kan hove et prakt eksamplar av storabbor som lurer vekta ned mot drømmegrensen på 2 kilo! Vekta viser 2,0 så ikke ny pb men grisesvær abbor på ny metode på samme grunnen jeg først mente det var store på. Etter dette blir det mye fisking i åroselva men lite vann og varmt gjorde det vanskelig men sto jo en del sjøørret her og der for det så fikk jo et par fine før det kom litt vann igjen men da blei det ikke store greiene.... men 4 sjøørret til var et faktum. Nå på siste ukene har sjøørretfisket tatt seg bra opp og hadde et par dager med 1-3 sjøørret om dagen før jeg endelig en kveld får på en laks som jeg klarer og få opp men den var ikke store saken..... liten nok til at jeg kan melde meg inn i smoltfisker laget..... 0,8 Og da har jeg skrevet nok synes jeg, SKITTFISKE og meld dere inn i forumet mitt for og legge igjen beskjeder eller egne fiskerapporter dere vil dele med andre og tar gjerne imot ros eller tips for hvordan jeg kan forbedre siden min