SKAL PÅ SPEIDERLEIR NÅ:D


SKAL PÅ SPEIDERLEIR NÅ:D
SKAL PÅ SPEIDERLEIR NÅ:D

Velkommen til Utopilia.

Vi skal lage tidenes beste roverleir, og har over 700 påmeldte som skal sove og bo i roverleiren. Har du ikke husket å melde deg på som rover i roverleir, må du huske å gjøre dette så fort som mulig. Da får du nemlig best utbytte av hele det spennende program- og kulturtilbudet som er laget nettopp for deg som rover!
For å være med på programmet må du være påmeldt som rover. Noen aktiviteter har kapasitetsbegrensninger, hvis ikke annet er formidlet på forhånd. Kultur- og kroaktivitetene er åpne for alle rovere over 16 år.
Bygge og bo
Området roverne skal bygge og bo på ligger litt utenfor selve speiderleiren, og vi får være for oss selv. Ingen speidere har adgang til Utopilia, for dette er vårt eget land. Området blir delt inn kretsvis, der hele kretsen bor på samme området. Matutleveringen vil også foregå kretsvis, og fordeles deretter selv av de ulike kretsene. Fordelingen gjøres ut fra størrelsen på kretsene.
Det kommer over 100 internasjonale rovere til Utopilia. Disse vil bli plassert rundt om i noen av kretsene, da de kanskje ikke har med seg like mye fellesutstyr som en gjennomsnittlig norsk rover. Vi håper dere tar godt imot våre internasjonale speidervenner, og viser dem litt ekte norsk rovering. De internasjonale deltakerne vil bli spredd utover i forhold til deltakerantallet i de ulike kretsene. Hvis din krets ønsker ekstra sterkt å ta imot deltakere, si ifra til oss, så skal vi nok ordne et roverlag eller to.
Informasjon om inndelingen i områder og kontaktpersoner kommer via din ambassadør om ikke altfor lenge. En kontaktperson i hver krets vil fungere som en egen ambassadør for din krets i Utopilia. Det skal holdes daglige informasjonsmøter i roverleiren, der din krets kan stille spørsmål og informasjon fra ambassadørmøtet i speiderleiren blir formidlet. På den måten skal ikke dine rovere gå glipp av noen ting!
Program
Er du lei av å være sofasliter? I Utopilia får du lov til å leke uten at noen syns du er barnslig av den grunn. Kanskje er noen timer i sandkassen med sandkaker og slott fristende? Eller vil du bygge en bil som går lengre enn alle de andre sine i konkurransen? I Utopilia er det lov å leke!
Volleyball hører med på leir, på søndag blir det volleyballturnering. Er dere for mange for et lag? Det er lov å stille med heiagjeng. Husk å melde på roverlaget ditt i vårt infosenter så fort som mulig. Og finner dere ikke mange nok spillere til eget lag, så er det bare å slå seg sammen med noen i nabolaget.
Har du ikke fått gått nok på haiken? Da kan du være med på Nesaksla Rett Opp på fredag. Nesaksla, med sine 700 høydemeter på 2 km luftlinje, gir en tøff utfordring for den som ønsker å presse seg selv litt. Både løpe- og trimgrupper kan gå opp fjellet, og her er det ikke om å gjøre å komme først på toppen. Det er om å gjøre å komme opp... Nesaksla Rett Opp er Norges bratteste motbakkeløp, og arrangeres av Fjellfestivalen.
Tøff - eller bare i trynet? Velg din haikerute...
Roverne kan velge mellom fire forskjellige ruter, fra de mest ekstreme og tunge oppover i fjellene til de mer slakke bortoverturene på flatlandet eller i elva. Rover Extrem går over Romsdalseggen, Rover Tung går opp mot Trolltindene og Adelsbreen på Norafjellet. Rover Sofa er bortoverturen til Åkessetra i Isterdalen. På Rover Sofa/Kano går man sammen med resten inn til Åkessetra på onsdag, med padler Istra tilbake på torsdag. Noe for enhver smak, skulle en tro.
Husk å velge din haikerute i medlemssystemet så fort du kan. De beste rutene blir fylt opp først, og da gjelder det å være førstemann til mølla. Du kan melde deg på til haiken helt frem til mandagen i leiruken, men som sagt, prøv å kom tidlig i gang!
1, 2, 3, 4... Temadager!
I løpet av leiruken vil Utopilia preges av temadager og skifter karakter fra dag til dag. For at vi skal skape en så god stemning som mulig er det viktig at nettopp du er med og bidrar! Ta med deg storebrors klær fra nittitallet, kanskje lillesøster har en smokk å låne bort til barnedagen, cowboydagen bør du fylle med skinn og støvler, mens far sin gamle hawaiiskjorte nok en gang får se lyset når vi skal lage felles grillfest i Utopilia.
90-tallsdagen
Ikke alle husker dette tiåret like godt, de yngste deltakerne i Utopilia ble født en gang tidlig i denne perioden, mens andre kan skryte av å ha vært gjennom hele opplegget før. Da vet du jo hva du går til! Søndagen byr på morsomme aktiviteter, musikken som forandret lydbildet og sjangere, klær fra barneskolen og fest og moro. Du trodde du var ferdig med 90-årene? Vel, vi gir deg en ny mulighet.
Barnedagen
Alle har vi vært små en gang. Alle har vel en gang tenkt tanken på å gå tilbake til barndommen, og la oss glede av de små tingene, de flotte fargene, lekene som lager lyd og sandkassa som kan graves i i det uendelige. Mandag er din mulighet til å dra på deg sparkebuksene, bæsje i bleia, krangle om spader og kaste smokk på hverandre. La deg inspirere av småsøsken og spedbarn, vi går i barndommen og blir der en hel dag!
Cowboydagen
Se opp for hjulbeinte kugutter og luskende indianerpiker. Vi lager saloon-stemning og setter bandittene i kasjotten. Dagen byr på uante muligheter med skytedueller, linedance, wanted-plakater og en og annen høyball som fyker forbi. Dress deg opp i den tøffeste skinnvesten, ta de lengste fjærene og putt i hårband på hodet. Ta med en kruttlapp eller to, for her skal vi tilbake til gode, gamle ville vesten!
Hawaiidagen
Sliten etter å ha vært på Ekspedisjon i Romsdals flotteste natur? Vel, vi i Utopilia har løsningen på hvordan du kan restituere deg, så vi mekker til med ferdig grillet leirmat og god stemning utover kvelden. Ta med deg tallerken og kopp, så fikser vi resten. Hawaiidagen byr på spennende aktiviteter, paraplyer og sand mellom tærne. Vi skal feire oss selv, kose oss og bygge opp steminingen til fredagens Eksplosjon. La det Hawaiies!
Buldring
Under Utopia får roverne mulighet til å buldre i et av landets beste områder for denne type klatring. Så husk klatresko!

bittelittegrannensmule kro lizzom
Roverkroa heter faktisk hele det lange navnet, ikke noe mindre, ikke noe lengre, ingen forkortelser, ingen synonymer. Kun enkelt og greit; bittelittegrannensmule kro lizzom. Du kan egentlig bare bytte ut "kro" med de ulike andre tingene i roverleiren, så kan du navnet på alt du trenger å vite.
Det vil være en egen infodisk i teltet, der du kan spørre om det du trenger å vite, uten at du trenger å gå hele veien ned til torget i speiderleiren. Vi har en egen stab som vet alt det du måtte lure på om Utopia og Utopilia.
Utenfor kroen finner du et stort området der det aller meste av aktiviter vil foregå. Har du derimot mer lyst til å slappe av med en bittelittegrannensmule bruz lizzom og se på hva alle andre finner på, så er også dette fult ut mulig. Kanskje det til og med er noen som drar deg med på en drop-in aktivitet eller trenger en dommer til en av volleyballbanene. Som du skjønner, det er på torget det skjer, og det er på torget det er muligheter.

 

Authors: Viktor Hansen

Read more http://feedproxy.google.com/~r/ViktorsFiskeBlogg/~3/VoL1-1dse5k/skal-pa-speiderleir-nad.html