SNART ER LAKSEFISKET SLUTT I ÅROSELVA:(


Jeg gleder meg allerede til neste sesong men tviler egentlig litt på at det blir noe serlig bra da men det veit man jo aldri!
I går var jeg ute fra 1800-2330 for å sjekke om det var noe serlig med laks ved pumpehuset og det var det!!! ikke før jeg hadde fått på meiten hadde det vært fisk opp på 3 forskjellige steder!! men å bite hadde de aldri tenkt på...
De fortsatte å vise seg og plaske nesten hele tiden framover men hadde ikke et napp engang!
Etter noen timer får jeg da opp en ål som helt sikkert var nærmere 1,5 kg!!! men siden ålen er fredet fikk den svømme videre. den var nok rundt 80-85 cm lang!!
 
I dag prøvde jeg og Iver meg igjen og først var vi 1 time ved pumpehuset uten tegn til liv så reiser vi ned til follestad og vi deler oss sånn at han reiser opp til fottballbanen og jeg går oppover krattskauen, jeg kommer ikke langt før en laks på i værtfall 5-6 kilo går rett til værs! fisker der den viste seg i en stund uten at den biter så da går jeg videre.
Jeg gidder ikke å prøve noen andre plasser før jeg kommer til en dyp sving, der sitter jeg i kansje 5 min før en 2-3 kilos fisk er oppe og plasker litt!!! Jeg er ikke treg med å være på plass og legge meiten under det treet og da tar det ikke lang tid før jeg ser sena beveger seg litt, jeg tar tak i stanga og da fyker sena oppover jeg røsker til!!! fisken går rett til værs og gjør noen herlige sprell i lufta før den dykker rundt, etter litt blir den lille kilos ørretten sliten og siden jeg ikke har hov prøver jeg bare å slenge den på land men det gikk ikke for den begynte å sprelle i lufta og da løsnet kroken så da var den fisken borte...
Sitter litt til før jeg ser litt oppover og da syns jeg ser en fisk bak noen kvister i elva så reiser meg sakte opp og da ser jeg at det er ikke 1 fisk som står der men 5 laks rundt 2-4 kg + en sjøørret på ca 500 gram!!
Jeg prøver meg på å få dem og slenger meiten 4-5 meter ovenfor dem og sveiver den ned men de bryr seg ikke, untaket var den lille 500 grams ørretten men den lot jeg ikke ta meiten.
Et kast til og denne gangen litt nærmere fiskene, den ene blir litt urolig men tar ikke meiten når den kommer over hode dens.
Enda et kast på samme plassen og denne gangen blir fiskene skremt og svømmer nedover.
Jeg blir sittenes i 20-30 min til og da er det noen smått borti hoss meg så da stikker jeg opp til Iver og sitter litt der og sier hva som har skjedd, etter litt går vi ned.
Etter noen min ser jeg at sena går nedover så røsker til og da sitter den fisken på ca 500 gram og den var ganske farget så den gikk utti igjen.
Sitter der 5 min til før jeg går litt ned til den plassen Iver har satt seg og når jeg kommer ned kroker han en liten laks som jeg perfekt hover for han, laksen er ca 1 kg, ganske nygått!!
Nå er klokka så mye som da jeg sa at vi måtte reise hjem men vi ble fort enige om å fiske 15 min til og på den tiden er det 1 fisk oppe og plasker og 1 fisk borti hoss meg som jeg ikke fikk kroka, den reinspiste bare kroken etter det var det bare å reise hjem for da hadde det allerede gått 30 min mere en planlakt...
SIDEN MOBILEN MIN IKKE VIRKER HELT ER DET INGEN VITS I Å SENDE SMS TIL MEG FOR JEG FÅR IKKE SETT DEM ELLER SVART PÅ DEM.
FÅR HELLER IKKE TATT BILDER:(

 

Authors: Viktor Hansen

Read more http://feedproxy.google.com/~r/ViktorsFiskeBlogg/~3/7yDkIOQD7as/snart-er-laksefisket-slutt-i-aroselva.html