DENNE HÆLJAS FISKE


DENNE HÆLJAS FISKE
DENNE HÆLJAS FISKE


DENNE HÆLJAS FISKE
DENNE HÆLJAS FISKE
Da var denne hælja over og den gikk ganske bra i forhold til en del andre hæljer siden september! Så jeg fikk meg 2 turer til nærsnes og ut med jolla mi etter torsk og sjøørret på grunna mi:D
på lørdagen var det ganske spesielt å fiske der på grunn av sterk vind fra sør-øst og det gjorde at det ble en veldig sterk strøm over grunna! Det var ganske tydlig at torsken likte seg godt der for det var en del torsk rundt på grunna men de satt nesten aldri godt nok til at jeg fikk sett dem og mista da 2 torsk rett ved båten, 1.5-2 kg.
Når det blir mørkt og jeg tar de siste kastene skjer det noe nesten med engang jeg sveiver inn woblern!! den tar skikklig langt der ute og røsker stanga ut av hånda mi, men jeg rekker å ta stanga og fisken bare raser bortover før jeg hører den plasker skikklig et godt stykke unna meg og etter det blir den litt rolig.
Jeg får pumpa den inn i værtfall 30m og da begynner den å stikke avgårde igjen og viser seg en del i overflaten og da ser jeg den ganske tydlig!! Det var en skikklig sjøørret!!!!!!! den så ganske fin ut, helt blank! så ut til å være i værtfall 70-80 cm!!
Jeg får den litt inn mot båten igjen før den bråsnur og kommer mot meg i 100! og bråsnur så vassføyka står!! og det får kroken til å løsne også... jaja sånt skjer.....
skjer lite etter dette og stikker hjem igjen.
 
 
I dag var det litt andre forhold med nordavind og normal strøm over grunna og på 3 kastet med woblern jeg mista ørretten på i går sittern og er sikkert på at detta må være sei eller lyr for den virka litt for sprek til å være torsk men etter 2 utras var den ferdig så da var det bare den vanlig torskerullingen og noen dykk og sprell under vann før jeg fikk inntil båten og en litt klønette håving med litt flaks og fikk jeg da torsken:D 2,2 kg
Dreggen satt ikke skikklig for hadde tydlig viss bomma litt på stein bunnen og truffet sandbunn i stedet så rodde meg da 20 meter lenger ut og slapp dreggen igjen, der satt den godt nok og etter noen kast satt det en torsk til og denna holdt merklig lenge til å være torsk men fikk da den i hoven uten de store problemene.
Ble utpå grunnen en stund til og flytta meg engang til men ikke noe skjedde før det blei mørkt sa da stakk jeg inn til havna igjen.
Gikk bort til svingen min og fant den ganske dau noe som er ganske rart egentlig men det gikk da et par torsk under brygga som jeg kunne se på grunn av lysa fra havnen.
Fikk lura opp den ene på en conrad wobler og den gjorde ikke så mye av seg... Prøvde å dra ut noen meter men klarte knapt 1 meter før jeg fikk den inn til brygga igjen og lempa den oppå brygga.
Noen min seinere sitter det en liten sei som raskt får friheten tilbake for å bli stor nok som mat engang:D
Det ble ganske døtt der en stund etter dette så spiste litt og slappet av på en krakk før jeg tenkte å prøve med en ballansepilk under brygga og etter et par nøkk så jeg det var en liten torsk på 20-30 cm som prøvde å ta den...
Den forsvant fort når det kom en noen større en på 1,4 kg som ga en herlig kamp til å være en torsk:P
Jeg kjente på posen og skjønte med engang at det kom til å bli tungt å bære denne gjennom skauen så ga meg der og begynte på veien hjem igjen:P
vekten på torskene var 2,2 og 2 og 1,5 og 1,4
 
 

 

Authors: Viktor Hansen

Read more http://feedproxy.google.com/~r/ViktorsFiskeBlogg/~3/l6JT56CyZvA/denne-hljas-fiske.html