HVA SOM FÅR OSS GALE SPORTSFISKERE TIL OG FORTSETTE!


GRUNNEN TIL AT MAN DRIVER MED SPORTSFISKE! 
joo det er joo på grunn av alle de storfangstene vi har sjansen til da og her kommer det nooen av de jeg husker best og de jeg er mest stolt over og ha fanget! 
jeg har rett og slett for mange fisketurer og storefisker som har satt seg fast i hukomelsen min til og klare og plukke 1 enkelt tilfelle eller 1 enkelt tur, men jeg har da nooen turer jeg husker bedre en andre av enkelte årsaker.
Postet bildeStorlaks som jeg fikk i Vancouver når jeg var en 3 ukers fisketur i Canada.
Jeg og Stefarn min Roger hadde jo allerede hatt 4 dager med 12 timers guiding uten 1 laks i båten og starta og bli slitne og trøtte av at laksen lyste med sitt fravær og etter flere dobbelt høgg fra pigghå og noen lokale torskearter hvor vi stadig vekk måtte taue opp 1-3 kilos pigghå og torsk fra 100 meter ut 12 timer om dagen når vi var ute etter laks! Jeg hater enda de pigghåene! Uttover siste dagen ser vi at guiden vår starter og kaldsvette litt etter og hatt oss med oss 4 hele dager uten 1 kontakt med laks og vi startet nesten og lure på om han faktisk viste hva han drev med, men vi hadde jo i bakhodet både jeg og Roger at det er laksefiske og da er det dødt i mange timer mellom vær laks! Fisket fortsetter som vanlig ut over 5 og siste dagen med guiding etter laks. Det går både 6-7 og 8 og 9 timer før vi gir opp og slutter og følge med på stengene våre og guiden ser sliten ut og starter med unnskyldninger og det som er for og forklare kansje hvorfor det ikke skjer noe. Men såå 1 time før vi skal til og kjøre inn til land skjer det vi har venta på! Ene stanga står og svaier og snella skriker som en stukken gris! Enda bedre det er på min stang! Jeg får raskt stanga og kampen er i gang. Kjenner at denne er stor med engang! For den går! Etter 1 min og den setter enda bare opp farta og snella begynner og gå varm og starter nesten og se bånn på den store snella som det sikkert var 400 meter på før den endelig stopper opp og jeg kan starte og pumpe den inn. Laksen derimot den var ikke lett for den gikk i alle retninger fortere en hva jeg klarte og fåå snella til og ta inn sene og det går som det går! Slakk på sena et par ganger seinere og fisken kommer seg løs uten at vi får sett den! 10 min med sveiving seinere og banning og hva som værre er! Jeg får opp og vi sender ned igjen, på vei ned biter det på stanga til Roger og han får opp etter litt mindre dramatikk en med den jeg mista opp en fin liten laks på 4 kilo. Med 20 min igjen av guiding så biter det for meg igjen! Denne er også stor men kjenner den ikke er like stor som den jeg mista men faan for nooen krefter!! mange lange utras og 40 min seinere har jeg endelig en storlaks i overflata hvor den enda engang gjør et siste utras på bra mange meter hvor den ikke dykker engang men har halve fisken over vann når den stikker av en 20 meter men den sitter godt og guiden kan hove laksen og puster tydlig lettere! Jeg dermed.... jaa trur selv måkene husker det gledesbrølet som gikk uttover havet! (trur guiden mista hørsern den dagen)

Men jeg har da flere øyeblikk innen laksefiske som virkelig sitter låst inn i minnet mitt som snart sprenges av fiskeminner!

I åroselva etter at jeg endelig hadde starta og få laks og sjøørrett etter og funnet ut noen triks med marken og søkke som virkelig gjorde at jeg fikk laksen til og ta skjer det jeg har venta på siden jeg starta og fiske laks!
Står i bedeshølen en dag hvor jeg bare skulle sykle forbi med noen få duggmark i sekken og fiskestanga som jeg hadde ferdig rigga og ikke med meg nooen ekstra kroker eller noe for jeg hadde litt dårlig tid for skulle på hockey trening om 2-3 timer og tar lett 1 time og sykle hjem! Så hadde bare 1 time på meg til og fiske. Tar noen kast i evja for der pleier det og stå en del fisk men ikke idag.... var faktisk ingen ting i hølen som tok! Men før jeg skulle til og pakke sammen måtte jeg bare ta nooen kast oppi fossn også for og se om det kansje sto en kilos sø eller kansje en litten laks der. Etter 2 kast kjenner litt smånapping men ikke no tyngde og samme gjentar seg en 6 ganger før jeg setter inn tilslaget! Litt hoderisting og ikke mye tyngde kjenner meg engang men noe stemmer ikke helt for jeg ser den ikke og sjøørret og smålaks går jo som regel ganske fort opp i overflata etter at man har et tillslag som får de andre der til og fleipe med at jeg prøver og drepe og dra ut innvollene i 1 bevegelse! Men det jeg ikke skjønner enda er at den har ikke snudd enda så den slepper seg bare neddover for oppi renne hvor den tok hadde den ikke plass til og snu seg..... men såå fort den snur seg starter en kamp av de mest slitsomme jeg har vært borti!! den går i 100 over alt og hvor den vil bråsnur og alt den kan for og komme seg unna men jeg er rask på sveiva og den får ikke 1 sek med slakk eller slakkere såå etter at den har hoppa og slått i overflata så mange ganger at alle som så på var klissblaute kunne vi tenke på og lande den! Men ingen av oss hadde annet en noen småhover som vi knapt får 5-6 kilos laks i..... og fisken sitter ikke godt! Men heldig viss nøler de 2 der ikke med og gå litt utti vannet for og få tak på laksen og når de hiver den påå land løsner kroken fra munnen til laksen og jeg kan nok engang slepper jublen løs for detta er en virkelig stor laks! Får etter vært vite at ingen av de eldre har noen gang hørt om en så stor laks tatt på stang i åroselva 11,4 drar den vekta til! Postet bilde
Detta burde vel kansje holde men men når jeg starter her såå kommer jeg på andre episoder men de skal jeg ikke skrive så mye om for detta blir joo nesten en hel bok og ikke et lite innlegg....
jaa her har dere min mest plagsomme abbor pb som sto i 3 år og som jeg knapt nok tørte og snakke om før jeg endelig klarte og få en skikklig abbor i år!


Postet bilde
Neste abbor pb er i den størelsen man er heldig viss man bare få se i levende live men som jeg og minstebror tok som bifangst når vi rodde etter ørret! 2050 gram!
Postet bilde

jaja måå ikke glemme sø persen min som jeg fikk på åpninga i åroselva 15 mai 2010 (500 gram fra største sø tatt på stang i åroselva)
Postet bilde

jaja min lengste laks på spinner! 104 cm og faktisk også min 3 laks på akkuratt 104 cm men ingen over 104 cm ENDA! Postet bilde Også tatt i åroselva faktisk! Men vekta på denne var meget skuffende! Tatt langt utti august og veide 7,2 kilo og 104 cm..... 

Da fikk jeg virkelig nooe og skrive om igjen etter enda en helg ute med fiskestang langs vår lange kyst et sted. Og på lørdagen etter en del timers fiske og hvor man har lurt på hva som kunne ha vært feil med hvordan jeg fisker og sånt får jeg en tlf og etter og snakka litt i tlf ser at stangtuppen bøyer seg litt før snøre forsvinner i 100 uttover og jeg bare sier hade til han jeg snakker med og setter inn et tillslag! FAST FISK!! etter en ganske ok kamp får jeg endelig se fisken min og jeg får noen til og hove den for meg for ser at den bare henger så vidt det er i 1 liten krok og etter litt kløning med hoven hvor jeg truer med og drepe han viss han somler bort fisken kan han hove kveita for meg på andre forsøket og når han har løfta opp kveita og jeg skal til og ta ut kroken ser jeg at det er kunn agntråden igjen i kjeftn på kveita! Kveita var rundt 2-3 kilo og under minstemålet så jeg fikk da bært fisken pent ned til vannet og satt den ut igjen og den forsvant bra raskt ned mot dypet hvor den skal bli en 30-50 kilo til neste gang jeg kommer for og ta den! 
Postet bildejada er sikkert et par skriveleifs her men det tåler dere 


DETTA INNLEGGET LA JEG UT PÅ FISKERSIDEN SIN JULEKALENDER FOR EN STUND SIA SÅ VIL DERE SE ORGINAL INNLEGGET HER ER LINKEN : http://www.fiskersiden.no/forum/index.php?showtopic=60886


Authors: Viktor Hansen

Read more http://feedproxy.google.com/~r/ViktorsFiskeBlogg/~3/WUPs0PY6QwI/hva-som-far-oss-gale-sportsfiskere-til.html