ITS HARD TO BE A NISSEMANN!!


Yapp for en helge tur! godt og varmt var det i sola og vindstille! til en forandring når jeg og samma gjengen fra 1-2 klassa reist ut siste minus et par stk da. Denna gangen var vi på Murusjøen i Lierne som det skulle værra mye spennende som canadarøye, gjedde sik, harr ørret og lake. Så når jeg viste dem litt fra nett at det blir tatt canadarøye p...

Yapp for en helge tur! godt og varmt var det i sola og vindstille! til en forandring når jeg og samma gjengen fra 1-2 klassa reist ut siste minus et par stk da. Denna gangen var vi på Murusjøen i Lierne som det skulle værra mye spennende som canadarøye, gjedde sik, harr ørret og lake. Så når jeg viste dem litt fra nett at det blir tatt canadarøye på 10+ der og at det finnes grov gjedde der også var dem ikke vanskelige og be!Vi forsvant ut på fredag og var framme rett før det blei mørkt så campen var ikke ferdig før det hadde blitt mørkt og tok litt tid og samle et par kubikk med ved som skulle brennes uttover natta så fisket startet seint!
 

Jeg skulle jo jage lake pb første natta så satte ut 3 stenger et stykke ut fra land med røyebiter og 1/0 krok med noen selvlysende pærler men detta fikk stå i fred..... Vi våkner litt seint på lørdagen men vi er da i gang rundt 11 tia og da har Jesper alt fått 1 kilos ørret på ståsnøre sitt.
Vi prøver oss litt rundt og jeg får fort en fin harr som er turens første fisk på aktivt fiske og litt seinere har vi fløtta oss til utløpet.
Rekker ikke og borre hull engang før en av de andre drar opp en harr på en 600-700 gram og på vei bort har han 3 til på de 2 min jeg bruker bort... største på en 1,2 kilo!! og neste timen kommer det opp flere harr fra alle bortsett fra 2 stk som bare fisker og ser fisk.... Rundt lunsj tider glemmer Stig og setta stanga mi sånn at fisken ikke skal klare og rømme med den men heller dra med seg sena...... jaa sia jeg nevner detta forstår dere nok at den stanga ser jeg nok ikke igjen.... PLOPP....... fikk faan ikke brukt den stanga selv for det var den helt nyyeste jeg hadde som jeg hadde lakt forje uke og satt på min tøffeste fluesnelle med mono sene på og tuppen var så sensitiv at man skulle kunne se når fisken løfta mormyskaen mine på ca 0,8 gram.....
Jaja det var den stanga og snella..... Litt seinere på dagen finner jeg ut at jeg skal slenge ut 3 stenger med harr som sloihjæl når jeg gikk mot stengene for og setta på litt ferskere agn! faan at det ikke er lov med levende agn i norge!! Satte dem da ut for og se om det kansje kom noe canadarøye gjedde eller ørret på grunt vann for og forsyne seg av de store mengdene harr som gikk der og ja 2 timer seinere piper nappvarslern min og jeg får litt fart i beina. bort og sveive inn litt og kjenner at fisken er der! smeller til og det står bommstille før der starter og prøve og stikke av med sene men da skjønner at det ikke er så stor som jeg trudde når jeg satte kroken! etter litt får jeg opp en kilos ørret =)
Sånn gikk den dagen og satte ut stengene enda lengre ut natt til søndag men ingen ting på dem i løpet av natta men kan sverge på at jeg så nappvarslerne lyse et par ganger men var ingen ting der noen av gangene.... På søndag klarte vi og starte nesten 2 timer før hehe og tar ikke lang tid for meg og få ferskt agn til agnfisk stengene og starter dagen med 4 harr på 4 min med mormyska stikka mi hehe siste av dem jeg fikk var ganske sprek også for den dro med seg en del meter også noe som skapte litt liv men opp kom den ca 500 gram. MEN NOK DRITTPREIK FRA MEG HER ER BILDENE!!! :D